:)

Somsagt, inte lätt att driva en hästblogg när man inte kommer vara med hästarna nästan någonting i sommar eftersom dom går på bete. Så därför slutar jag också blogga här nu, men till hösten när allt drar igång igen kanske jag kommer tillbaka! :) Dock så har jag ju min fotoblogg som jag kommer vara aktiv på som vanligt;
www.fannyysphoto.blogg.se

Ha det bra, så ganske vi ses vid augusti igen! ♥


Sista inlägget från mig

Nej nu slutar jag att blogga. Och eftersom Fanny inte uppdaterar är det är inte lätt att driva en blogg som förväntas ha bra uppdatering hela tiden :( Så jag antar att jag får tacka för mig, ni har varit underbara! Och jag kanske börjar blogga någon gång igen? Vi får se helt enkelt. Aja, hej då och tack för mig!

Bild på mig och Ninja från privatlektionen.


Hemma igen

Ja nu är jag hemma igen efter en grym dag i stallet och jag är verkligen helt slut efter att ha ridit ett hårt pass och cyklat hem i motvind. Ni kommer få bilder från ridningen lite senare men dock har Felicia (ni vet väl vem det är vid detta laget) alla bilder på sin kamera men hon ska skicka några till mig och resten får ni på onsdag. Dock har jag väldigt mycket jag måste hinna med idag men efter denna dåliga uppdateringen som vi har haft känns det som att bloggen går före allt annat idag.
Slänger upp en enormt tråkig livebild. Och som ni ser slängde jag bara allt på golvet så fort jag kom in, orka liksom inte hänga upp allt ;)


20 juni = Privatlektion!

Så, nu ska jag åka ner till stallet för som ni redan vet har jag ju min privatlektion med Ninja idag! Men innan dess är det mycket att förbereda eftersom jag inte kunde gör det igår. Hennes utrustning och mina skor och chaps ska putsas och jag ska även byta schabrak osv. Men det är skönt att veta att vi har gott om tid på oss. Ovanför ser ni vad jag ska ha på mig, dålig cam bild men jag tror ni ser ändå.
Och vet ni vad? Vi har fixat både fotograf och filmare och ni kommer få se allt! Aja nu ska jag dra..


Stallet 19/6-11

Jag är nu hemma från stallet och som ni redan vet var det ju tänkt att jag skulle förbereda inför privatlektionen som är imorgon men gissa, sadelkammaren var låst så jag kunde inte putsa någonting! Åh jag blir så trött. Aja försökte göra det bästa av det genom att hjälpa Felicia lite när hon fixade Pitous grejer och...
..så putsade jag min egna skor så att dom är fina tills imorgon. Dock han dom ju bli lite smutsiga under tiden men dom är lite finare i alla fall. Får väl göra det imorgon också då jag även ska putsa Ninjas grejer och byta hennes utrustning.
Ninja var så himla gullig idag fast det är hon ju alltid ♥ Först stod hon ganska lång bort men efter en stund kom hon fram till stängslet så att jag i alla fall kunde få en bra bild.
Som ni ser kom hon även fram till mig. Kanske för att jag locka henne med gräs men ändå, hehe. Hon var jätte charmig och gulligt i alla fall. Älskar verkligen den sista bilden, Ninja ser så himla gullig och charmig ut där ♥ Och ja detta vara väl i stort sätt allt jag gjorde idag. Putsa skor, fotat i hagen, gosat med Ninja i hagen och sedan har jag ätit där också. Men jag var ju bara där i mindre än två timmar så det är kanske inte så jätte konstigt.
Tagga privatlektionen imorgon i alla fall!

Söndag

Livebild:
Nu drar jag till stallet och ska förbereda privatlektionen som är imorgon. Det blir väl att putsa allting, förbereda vad man själv ska ha på sig och vad Ninja ska ha på sig. Sen måste jag hem igen eftersom vi måste fixa dom sista grejerna innan vår lilla valp kommer på tisdag. Men imorgon ska jag vara i stallet i stort sett hela dagen när det är privatlektion och allt! Aja nu får jag dra, uppdatering kommer sen.

Kom med tips!


En av alla bilderna från igår, på våran avslutning

Sorry för uppdateringen från min sida, men det är svårt att driva en hästblogg under sommaren när man inte har varit i stallet och inte har något att berätta! Dessutom är jag seg efter kvällen igår, det var inte slut förrän något över 01 och jag var väll hemma vid 02 ungefär. Det blev ett antal timmar när man gick upp 07:45 på morgonen ändå, och vi var igång hela tiden! Men det var himla kul iallafall :)

Förresten så har Cinzano tydligen blivit halt, så jag får iallafall hoppas att jag får rida ner honom till betet, sitter ju bara på honom några gånger om året..

Har ni tips på vad man kan blogga om ifall man inte vart i stallet på ett tag? Förslag tas tacksamt emot, hehe..  ;)


Frågestund?

Funderar på att fixa en frågestund. Dock är man ju alltid lika rädd att man ska få typ en fråga och sedan svara på det i ett videoinlägg är ju bara pinsamt, haha. Men om ni nu har några frågor så kan vi kanske starta en frågestund? Och även fast det inte finns något ni undrar över så får ni gärna fråga något ni kanske inte bryr er om egentligen bara för att vara lite snäll, hehe :)

Och ännu en gång, sämst uppdatering just nu och känns bara som att denna bloggen går neråt. Men jag ska verkligen försöka men just nu är det mycket att göra på dagarna eftersom det kommer en liten valp hit på tisdag som vi har köpt (längtar♥) så håller just nu på att förbereda det. Men imorgon ska jag till stallet och fixa lite grejer och förbereda inför privatlektionen så det kommer ni få uppdatering.
Och det känns som att vi lovar uppdatering och bilder från stallet hit och dit och sen blir det inget ändå och jag är verkligen ledsen att vi gång på gång har svikit er. Men nu får det faktiskt blir ändring på det så att ni inte tappar intresse. Aja, som sagt: Vill ni att vi ska starta en frågestund?
Slumpad bild på mig och älskade Ninja

Svar på två frågor

I brist på vad jag skriva så svarar jag på två frågor som har kommit in:
Ja, varför har inte Fanny uppdaterat? Jo för igår hade hon skolavslutning och jag kan gissa att hon har haft fullt upp med det dom senaste dagarna eftersom hon inte har uppdaterat sen i tisdags. Och jag var ju lika upptagen jag dagarna innan min skolavslutning i onsdags så jag kan förstå henne. Men oroa er inte, jag tror och hoppas att hon är back on track idag ;) Och jag har ju också varit dålig på att uppdatera. Och jag har ju ingen direkt ursäkt heller förutom att jag inte har varit i stallet och har bara varit allmänt lat.
JW kepsen som jag köpte kostade 195 kr och jag köpte den på Spårhaga Häst&Ryttare. Om du vill ha en likadan får du skynda dig för det fanns bara en kvar vad jag såg ;)

Hiss eller diss? - Tygel

Jag  vet inte om ni har lagt märke till det på dom få bilderna jag har laddat upp på Lord men hans tyglar är lite speciella. Närmast bettet är dom dekorerade med vita "stenar" eller vad man nu ska kalla det. Inte så jätte vanligt vad jag vet, jag har i alla fall inte sett det så mycket. Förstår inte riktigt varför inte fler folk har det eftersom det är jätte fint! Tycker jag i alla fall. Man kanske inte har sett det så tydligt på dom bilderna som jag har visat er min i verkligheten ser man det jätte tydligt och man lägger märke till det. Men bilden ovanför ser man det tydligt. Så jag tänkte fråga er: Vad tycker ni om dekorerade tyglar? Hiss eller diss?
Dekorerade tyglar, hiss eller diss?


Free online poll
Ni får gärna skriva varför ni tycker så också :)

Sämst uppdatering

Idag har uppdateringen varit sjukt dålig, och jag som lova mer uppdatering nu när man har sommarlov. Men idag har jag inte gjort någonting som överhuvudtaget har och göra med hästar eller stallet. Det var ju egentligen tänkt att jag skulle till stallet på ett möte men kunde inte idag. Aja uppdateringen ska bli bättre! Som tur va är dagen inte slut än så jag ska verkligen försöka att göra lite inlägg. Vill ju inte svika er läsare för ni har ju faktiskt visat att ni gillar våran blogg :) Men som sagt, uppdatering kommer! Kanske lite åsikts inlägg eller liknande? :)
Inlägg utan bild är tråkigt så det fick bli en bild på mig och "lille" Lord. Haha snygga ridkläder jag har, får bli bättre nästa gång jag rider honom ;)


Dagen:

Det första jag köpte var ett par KL ridstrumpor! Eller det var ett tre pack faktiskt, och allt det bara för 200 kr? Verkligen värt det. Som ni kanske redan vet så har jag redan ett par KL strumpor men jag har tappat bort ena strumpan (smart!) så var tvungen att köpa ett par nya eftersom jag är helt kär i KL. Skulle inte förvåna mig om jag hitta dom nu igen när jag har köpt nya, haha. Alltid bra att ha extra antar jag?
Och det andra, och sista jag köpte var en John Whitaker keps! Är jätte möjd med det köpet. För som ni kanske har sett så går jag alltid runt med hjäm i stallet, varför? Jo för när vi cyklar till stallet har jag alltid på mig den, och sedan kan jag inte ta av den för då är mitt hår så himla fult och platt. Men nu kan jag istället ta på mig kepsen. Haha ganska långsökt men jag behövde den i alla fall.

Inget inlägg om ridningen

Jag titta på videon från ridningen eller ja, det var ju flera men ändå. Jag såg hemsk ut! Haha fråga mig inte varför men jag vill inte riskera att få onödiga, elaka kommentarer som man får om man lägger ut fel bilder för då får man ju reda på att man rider så sjuukt dåligt. Ja, ni vet säkert hur det är ;) Jag är ledsen men det blir inget inlägg om ridningen..
t.ex denna bilden hade någon kunnat kommentera "asså du måste ju ge efter med tygeln fattar du väl?" vilket är en kommentar jag inte riktigt behöver just nu.

Känner att detta inlägget blev deppigt och tråkigt, men jag vill bara inte skriva om ridningen denna gången. Jag är ledsen, vet att det var några som verkligen ville se det. Men det kommer gladare inlägg om en liten stund. Kram


Snart kommer inlägg om ridningen!

Jag vet att jag lova er att jag skulle skriva om ridningen idag men jag har ju somsagt haft skolavslutning idag och har inte suttit vid datan så jätte mycket. Men jag försökte faktiskt göra videon men iMovie (programmet jag redigerar filmer i) är helt konstigt så gav upp efter ett tag. Men jag kan i alla fall printa lite bilder och skriva om det och förhoppningsvis funker iMovie imorgon. Så jag skriver om ridningen men det kommer lite sent bara än vad det egentligen var tänkt, hehe ;) Håll ut!


Sommarlov

Nu har jag kommit hem och nu har vi SOMMARLOV! Så himla härligt! Och schemat jag skrev och visa er stämmer inte alls. Det har blivit helt ändrade planer. Jag kommer vara i stallet alla dagar fram till måndag! Och som vanligt hänger kameran med så att jag skriva massa inlägg om det :)
Dom senaste inläggen har ju bara varit korta tyvärr, men det ska det bli ändring på nu när jag faktiskt har tid att blogga. Men det är svårt att hålla uppdateringen när man bara är två eftersom vi är vana med att vara tre så därför har dom senaste inläggen blivit ganska korta. Jag brukar ju försöka göra några korta inlägg i skolan på rasterna, men nu när det är sommarlov kommer det längre, intressantare och mer bilder! Kram och glad sommar!

Bild från förra sommaren när vi satt vid hagen och tog det lugnt. Så himla härligt ♥

Välkommen hit till Faarida.blogg.se!
Vi som driver bloggen heter Fanny och Frida. Vi rider på Bulycke Ryttarförening i Göteborg och har ridskolehästar där som vi sköter om några dagar i veckan.

Fanny är skötare på Cinzano, en korsningsvalack f. 1998, häst.
Frida är skötare på Rakel, ett korsningssto f. 1995, häst och även
Hembys Ninotjka, ett Newforest sto, f. 1997, C-ponny. Frida sköter och rider även en shirehäst ibland som heter Lord.

Hoppas ni vill följa oss!